Accions

Autor

Diferència entre revisions de la pàgina «Bettelheim, Bruno»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{AutorWiki}} {{Autor |Nom=Bruno |Cognom=Bettelheim }} Psiquiatre austríac, nascut a Viena (Àustria) però nacionalitzat nord-americà. Estudia psicologia i fil...».)
 
 
Línia 4: Línia 4:
 
|Cognom=Bettelheim
 
|Cognom=Bettelheim
 
}}
 
}}
Psiquiatre austríac, nascut a Viena (Àustria) però nacionalitzat nord-americà. Estudia psicologia i filosofia a la universitat de Viena i exerceix en aquesta ciutat com [[psicoanàlisi|psicoanalista]]. En 1938, any de l'annexió d'Àustria per Alemanya, és fet presoner i passa un any en camps de concentració nazis. Es trasllada en 1939 als EUA i, en 1944, adopta la nacionalitat americana i ensenya a les universitats d'Illinois, Chicago i Califòrnia. En la seva primera publicació, ''Conducta individual i col·lectiva en situacions extremes ''(1943), estudia els efectes de la propaganda nazi sobre els presoners dels camps de concentració. Les seves investigacions següents, ''Love Is Not Enough ''[L'amor no prou] (1950) i ''Truants from Life ''[Novillos de la vida] (1955), se centren principalment en els nens amb trastorns [[emoció|emocionals]] greus i especialment autistes. En'' Dynamics of Prejudice ''[Dinàmica del prejudici] (1950), estudia els [[prejudici|prejudicis]] socials, en particular l'antisemita, i en ''The Meaning and The Usis of Enchantment: Importance of Fairy Tales ''[traduït com a ''Psicoanàlisi dels contes de fades''] (1976), la importància dels contes per a la bona socialització del nen.
+
 
 +
<small> (Viena, Austria; 28 d'agost de 1903 – Chicago, Estats Units; 13 de març de 1990)</small>
 +
 
 +
Psiquiatre i psicoanalista austríac, nascut a Viena (Àustria) però nacionalitzat nord-americà. Estudia psicologia i filosofia a la universitat de Viena i exerceix en aquesta ciutat com [[psicoanàlisi|psicoanalista]]. En 1938, any de l'annexió d'Àustria per Alemanya, és fet presoner i passa un any en camps de concentració nazis. El 1939  es trasllada als EUA i, en 1944, adopta la nacionalitat americana i ensenya a les universitats d'Illinois, Chicago i Califòrnia.  
 +
 
 +
En la seva primera publicació, ''Conducta individual i col·lectiva en situacions extremes ''(1943), estudia els efectes de la propaganda nazi sobre els presoners dels camps de concentració. Les seves investigacions següents, ''Love Is Not Enough '' (1950) i ''Truants from Life '' (1955), se centren principalment en els nens amb trastorns [[emoció|emocionals]] greus i especialment autistes. En'' Dynamics of Prejudice ''[Dinàmica del prejudici] (1950), estudia els [[prejudici|prejudicis]] socials, en particular l'antisemita, i en ''The Meaning and The Usis of Enchantment: Importance of Fairy Tales ''[traduït com a ''Psicoanàlisi dels contes de fades''] (1976), la importància dels contes per a la bona socialització del nen.
 +
 
 +
Va tenir una forta incidència en la concepció de l'autisme, que Bettelheim atribuïa, en gran part, a deficiències per part de la criança dels pares. Poc a poc però, es va anar veient la manca de base científica de les seves idees i les seves concepcions psicoanalítiques es van anar desdibuixant ja a finals del S.XX.
 +
 
 
{{ImatgePrincipal
 
{{ImatgePrincipal
 
|Imatge=Bettleheim.jpg
 
|Imatge=Bettleheim.jpg

Revisió de 19:12, 24 feb 2020

Bettleheim.jpg

Avís: El títol a mostrar «Bruno Bettelheim» sobreescriu l'anterior títol a mostrar «Bettelheim, Bruno».

(Viena, Austria; 28 d'agost de 1903 – Chicago, Estats Units; 13 de març de 1990)

Psiquiatre i psicoanalista austríac, nascut a Viena (Àustria) però nacionalitzat nord-americà. Estudia psicologia i filosofia a la universitat de Viena i exerceix en aquesta ciutat com psicoanalista. En 1938, any de l'annexió d'Àustria per Alemanya, és fet presoner i passa un any en camps de concentració nazis. El 1939 es trasllada als EUA i, en 1944, adopta la nacionalitat americana i ensenya a les universitats d'Illinois, Chicago i Califòrnia.

En la seva primera publicació, Conducta individual i col·lectiva en situacions extremes (1943), estudia els efectes de la propaganda nazi sobre els presoners dels camps de concentració. Les seves investigacions següents, Love Is Not Enough (1950) i Truants from Life (1955), se centren principalment en els nens amb trastorns emocionals greus i especialment autistes. En Dynamics of Prejudice [Dinàmica del prejudici] (1950), estudia els prejudicis socials, en particular l'antisemita, i en The Meaning and The Usis of Enchantment: Importance of Fairy Tales [traduït com a Psicoanàlisi dels contes de fades] (1976), la importància dels contes per a la bona socialització del nen.

Va tenir una forta incidència en la concepció de l'autisme, que Bettelheim atribuïa, en gran part, a deficiències per part de la criança dels pares. Poc a poc però, es va anar veient la manca de base científica de les seves idees i les seves concepcions psicoanalítiques es van anar desdibuixant ja a finals del S.XX.