Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Baula perduda»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{ConcepteWiki}} Expressió usada especialment en el context de l'explicació evolucionista de l'origen de l'espècie humana, que es referia a les llac...».)
 
m (bot: - (Veure hominització). {{Etiqueta|Etiqueta + (veg. hominització). {{Etiqueta|Etiqueta)
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
Expressió usada especialment en el context de l'explicació [[evolució |evolucionista]] de l'origen de l'espècie humana, que es referia a les llacunes existents en la taxonomia filogenètica ja que es considerava que no s'havien trobat restes d'espècies que manifestessin el nexe d'unió entre els micos antropoides i l'home. Aquesta expressió era especialment usada pels partidaris de l'ordenació natural dels éssers vius, i la discussió sobre aquesta «baula perduda» o «home-mico» va ser particularment intensa a partir de la meitat del segle passat en convertir-se les taxonomies en filogenètiques. Els [[antropologia física|antropòlegs]] del nostre segle no han acceptat aquest concepte, máxime quan el registre fòssil que va des de les formes inferiors fins al ''homo sapiens'' és cada vegada més complet (Veure [[hominització|hominització).]]
+
Expressió usada especialment en el context de l'explicació [[evolució |evolucionista]] de l'origen de l'espècie humana, que es referia a les llacunes existents en la taxonomia filogenètica ja que es considerava que no s'havien trobat restes d'espècies que manifestessin el nexe d'unió entre els micos antropoides i l'home. Aquesta expressió era especialment usada pels partidaris de l'ordenació natural dels éssers vius, i la discussió sobre aquesta «baula perduda» o «home-mico» va ser particularment intensa a partir de la meitat del segle passat en convertir-se les taxonomies en filogenètiques. Els [[antropologia física|antropòlegs]] del nostre segle no han acceptat aquest concepte, máxime quan el registre fòssil que va des de les formes inferiors fins al ''homo sapiens'' és cada vegada més complet (veg. [[hominització|hominització]]).
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{Etiqueta|Etiqueta=Antropologia}}{{InfoWiki}}
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{Etiqueta|Etiqueta=Antropologia}}{{InfoWiki}}

Revisió del 11:46, 10 ago 2017

Expressió usada especialment en el context de l'explicació evolucionista de l'origen de l'espècie humana, que es referia a les llacunes existents en la taxonomia filogenètica ja que es considerava que no s'havien trobat restes d'espècies que manifestessin el nexe d'unió entre els micos antropoides i l'home. Aquesta expressió era especialment usada pels partidaris de l'ordenació natural dels éssers vius, i la discussió sobre aquesta «baula perduda» o «home-mico» va ser particularment intensa a partir de la meitat del segle passat en convertir-se les taxonomies en filogenètiques. Els antropòlegs del nostre segle no han acceptat aquest concepte, máxime quan el registre fòssil que va des de les formes inferiors fins al homo sapiens és cada vegada més complet (veg. hominització).