Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Egocentrisme»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{ConcepteWiki}} <small>(del llatí, ''ego'',jo, i ''centrum'', el centre d'un cercle)</small> Tendència a pensar que un és el centre de l'univers. A diferènci...».)
 
m (bot: - (veure [[epistemologia + (veg. [[epistemologia)
Línia 4: Línia 4:
 
Tendència a pensar que un és el centre de l'univers. A diferència de l'[[egoisme|egoisme]], referible a la manera de comportar-se, l'egocentrisme es refereix a hàbits de pensament.
 
Tendència a pensar que un és el centre de l'univers. A diferència de l'[[egoisme|egoisme]], referible a la manera de comportar-se, l'egocentrisme es refereix a hàbits de pensament.
  
En la psicologia evolutiva de [[Autor:Piaget, Jean|Piaget]], és una característica d'una fase del desenvolupament de la [[intel·ligència|intel·ligència]] en la infància, del període preoperatiu, dels 2 als 7 anys, que es manifesta com a incapacitat d'adoptar el punt de vista d'una altra persona (veure [[epistemologia genètica|epistemologia genètica]]). El [[llenguatge|llenguatge]] corresponent a aquesta fase es caracteritza igualment per monòlegs individuals i escassa comunicació amb els altres. És, doncs, una etapa prèvia al llenguatge socialitzat. [[Autor:Vygotski, Lëv Semionovich|Lev S.Vygotsky]] (1896-1934), lingüista, filòsof i psicòleg rus, critica aquest punt de vista de Piaget i sosté que el llenguatge egocèntric és una etapa posterior a un primer llenguatge socialitzat i un pas previ al llenguatge interioritzat, segons la seqüència: llenguatge social, llenguatge egocèntric, llenguatge interioritzat.
+
En la psicologia evolutiva de [[Autor:Piaget, Jean|Piaget]], és una característica d'una fase del desenvolupament de la [[intel·ligència|intel·ligència]] en la infància, del període preoperatiu, dels 2 als 7 anys, que es manifesta com a incapacitat d'adoptar el punt de vista d'una altra persona (veg. [[epistemologia genètica|epistemologia genètica]]). El [[llenguatge|llenguatge]] corresponent a aquesta fase es caracteritza igualment per monòlegs individuals i escassa comunicació amb els altres. És, doncs, una etapa prèvia al llenguatge socialitzat. [[Autor:Vygotski, Lëv Semionovich|Lev S.Vygotsky]] (1896-1934), lingüista, filòsof i psicòleg rus, critica aquest punt de vista de Piaget i sosté que el llenguatge egocèntric és una etapa posterior a un primer llenguatge socialitzat i un pas previ al llenguatge interioritzat, segons la seqüència: llenguatge social, llenguatge egocèntric, llenguatge interioritzat.
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió del 07:49, 18 set 2017

(del llatí, ego,jo, i centrum, el centre d'un cercle)

Tendència a pensar que un és el centre de l'univers. A diferència de l'egoisme, referible a la manera de comportar-se, l'egocentrisme es refereix a hàbits de pensament.

En la psicologia evolutiva de Piaget, és una característica d'una fase del desenvolupament de la intel·ligència en la infància, del període preoperatiu, dels 2 als 7 anys, que es manifesta com a incapacitat d'adoptar el punt de vista d'una altra persona (veg. epistemologia genètica). El llenguatge corresponent a aquesta fase es caracteritza igualment per monòlegs individuals i escassa comunicació amb els altres. És, doncs, una etapa prèvia al llenguatge socialitzat. Lev S.Vygotsky (1896-1934), lingüista, filòsof i psicòleg rus, critica aquest punt de vista de Piaget i sosté que el llenguatge egocèntric és una etapa posterior a un primer llenguatge socialitzat i un pas previ al llenguatge interioritzat, segons la seqüència: llenguatge social, llenguatge egocèntric, llenguatge interioritzat.