Cita text
De Wikisofia
La revisió el 10:52, 25 abr 2015 per Jorcor (discussió | contribucions)
Segons les teories de la relativitat d'Einstein, els rajos de llum haurien de doblegar-se per causa de la curvatura espai-temps. En conseqüència, la llum dels estels, emesa a la Terra, hauria de desviar-se en passar prop d'una massa important, com és la del Sol. En ocasió d'un eclipsi solar, l'astrofísic britànic, Arthur Eddington (1882-1944), va poder realitzar la següent observació, que va confirmar la predicció d'Einstein:
La teoria de la relativitat prediu que la massa solar doblega els rajos procedents dels estels i impedeix que es desplacin en línia recta. Durant un eclipsi de Sol, pot veure's que la separació angular aparent de dos estels propers al mateix varia augmentant en relació amb la separació angular de les mateixes observades abans de l'eclipsi. Durant l'eclipsi, els estels semblen estar més lluny una d'una altra, a causa del doblamiento dels rajos per causa del Sol.
Pres (amb certa llibertat de dibuix) de M. Zeilik, Astronomy. The Evolving Univers, Wiley and Sons, Nova York 1988, p. 117 |
Original en castellà
Según las teorías de la relatividad de Einstein, los rayos de luz deberían doblarse por causa de la curvatura espacio-tiempo. En consecuencia, la luz de las estrellas, emitida a la Tierra, debería desviarse al pasar cerca de una masa importante, como es la del Sol. Con ocasión de un eclipse solar, el astrofísico británico, Arthur Eddington (1882-1944), pudo realizar la siguiente observación, que confirmó la predicción de Einstein:
La teoría de la relatividad predice que la masa solar dobla los rayos procedentes de las estrellas e impide que se desplacen en línea recta. Durante un eclipse de Sol, puede verse que la separación angular aparente de dos estrellas cercanas al mismo varía aumentando con relación a la separación angular de las mismas observadas antes del eclipse. Durante el eclipse, las estrellas parecen estar más lejos una de otra, debido al doblamiento de los rayos por causa del Sol.