Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Rema»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{ConcepteWiki}} <small>(del grec Grec::ῥῆμα, ''rema'', allò que es diu)</small> Part de l'enunciat que afegeix alguna cosa nova al te...».)
 
m (bot: -veure exemple +veg. exemple)
Línia 2: Línia 2:
 
<small>(del grec [[Grec::ῥῆμα]], ''rema'', allò que es diu)</small>
 
<small>(del grec [[Grec::ῥῆμα]], ''rema'', allò que es diu)</small>
  
Part de l'[[enunciat|enunciat]] que afegeix alguna cosa nova al [[tema|tema]] L'escola lingüística de Praga ha utilitzat aquest terme per oposició a «tema» per al·ludir a l'expressió que conté la informació que el parlant desitja comunicar ([[Recurs:cita llenguatge 2|veure exemple]]). En principi, els termes «tema» i «rema» són complementaris, en el sentit que el que no és temàtic és remàtic i viceversa, tot el que no és remàtic és temàtic.
+
Part de l'[[enunciat|enunciat]] que afegeix alguna cosa nova al [[tema|tema]] L'escola lingüística de Praga ha utilitzat aquest terme per oposició a «tema» per al·ludir a l'expressió que conté la informació que el parlant desitja comunicar ([[Recurs:cita llenguatge 2|veg. exemple]]). En principi, els termes «tema» i «rema» són complementaris, en el sentit que el que no és temàtic és remàtic i viceversa, tot el que no és remàtic és temàtic.
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió del 11:55, 22 ago 2017

 (del grec ῥῆμα, rema, allò que es diu)

Part de l'enunciat que afegeix alguna cosa nova al tema L'escola lingüística de Praga ha utilitzat aquest terme per oposició a «tema» per al·ludir a l'expressió que conté la informació que el parlant desitja comunicar (veg. exemple). En principi, els termes «tema» i «rema» són complementaris, en el sentit que el que no és temàtic és remàtic i viceversa, tot el que no és remàtic és temàtic.