Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Quocient intel·lectual»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{ConcepteWiki}} Manera d'expressar el desarrollosegún l'edat introduïda per William Stern, psicòleg alemany, que s'obté dividint l'edat mental (EM) per la cronol...».)
 
m (bot: - resultat. La ''edat cronològica'' és la que el subjecte té. La [[edat + resultat. L{{'}}''edat cronològica'' és la que el subjecte té. L'[[edat)
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
Manera d'expressar el desarrollosegún l'edat introduïda per William Stern, psicòleg alemany, que s'obté dividint l'edat mental (EM) per la cronològica (EC) i multiplicant per 100 el resultat. La ''edat cronològica'' és la que el subjecte té. La [[edat mental|''edat mental'']] (EM) és el valor mitjana dels tests que l'individu resol de manera satisfactòria, i que la mitjana de subjectes d'una edat determinada resol; se suposa que tot subjecte soluciona satisfactòriament alguns tests o part de tests que superen la seva edat cronològica i tots els que li són inferiors o els que són propis de la seva edat cronològica (EC). S'estableix la següent fórmula: <math>\frac{EM}{EC} X 100</math>
+
Manera d'expressar el desarrollosegún l'edat introduïda per William Stern, psicòleg alemany, que s'obté dividint l'edat mental (EM) per la cronològica (EC) i multiplicant per 100 el resultat. L{{'}}''edat cronològica'' és la que el subjecte té. L'[[edat mental|''edat mental'']] (EM) és el valor mitjana dels tests que l'individu resol de manera satisfactòria, i que la mitjana de subjectes d'una edat determinada resol; se suposa que tot subjecte soluciona satisfactòriament alguns tests o part de tests que superen la seva edat cronològica i tots els que li són inferiors o els que són propis de la seva edat cronològica (EC). S'estableix la següent fórmula: <math>\frac{EM}{EC} X 100</math>
  
 
Un CI superior a 100 indica que l'edat mental del subjecte és major que la seva edat cronològica; un resultat inferior, que la seva edat mental es troba en cert retard respecte de l'edat que té ([[Recurs:cita Quocient Intel·lectual|veure exemple]]). Per sobre de 120 es considera a l'individu com dotat. El test Stanford-Binet, aplicat a subjectes nord-americans, dóna els següents grups de C:
 
Un CI superior a 100 indica que l'edat mental del subjecte és major que la seva edat cronològica; un resultat inferior, que la seva edat mental es troba en cert retard respecte de l'edat que té ([[Recurs:cita Quocient Intel·lectual|veure exemple]]). Per sobre de 120 es considera a l'individu com dotat. El test Stanford-Binet, aplicat a subjectes nord-americans, dóna els següents grups de C:

Revisió del 13:42, 17 abr 2017

Manera d'expressar el desarrollosegún l'edat introduïda per William Stern, psicòleg alemany, que s'obté dividint l'edat mental (EM) per la cronològica (EC) i multiplicant per 100 el resultat. L'edat cronològica és la que el subjecte té. L'edat mental (EM) és el valor mitjana dels tests que l'individu resol de manera satisfactòria, i que la mitjana de subjectes d'una edat determinada resol; se suposa que tot subjecte soluciona satisfactòriament alguns tests o part de tests que superen la seva edat cronològica i tots els que li són inferiors o els que són propis de la seva edat cronològica (EC). S'estableix la següent fórmula: [math]\displaystyle{ \frac{EM}{EC} X 100 }[/math]

Un CI superior a 100 indica que l'edat mental del subjecte és major que la seva edat cronològica; un resultat inferior, que la seva edat mental es troba en cert retard respecte de l'edat que té (veure exemple). Per sobre de 120 es considera a l'individu com dotat. El test Stanford-Binet, aplicat a subjectes nord-americans, dóna els següents grups de C:

CI grau d'intel·ligència % de casos
més de 140 superior 1,5
120-139 molt bona 11,9
110-119 bona 18
90-109 mitjana 48
80-89 mediocre 14
70-79 deficiència lleugera 5,0
menys de 70 de debilitat notable a idiotez 2,5

En l'actualitat, també es defineix el CI com a relació entre el nivell de intel·ligència d'un individu concret i la mitjana de la intel·ligència dels individus que tenen la seva mateixa edat.