Accions

Recurs

Diferència entre revisions de la pàgina «Hacking, I»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{RecursWiki|Tipus=Extractes d'obres}}{{RecursBase|Nom=Hacking, I.|Idioma=Español}} Tinc una reposada a la pregunta de per què el llenguatge importa avui a la fil...».)
 
m (bot: - per compartir experiències, + per a compartir experiències,)
 
(4 revisions intermèdies per un altre usuari que no es mostra)
Línia 1: Línia 1:
{{RecursWiki|Tipus=Extractes d'obres}}{{RecursBase|Nom=Hacking, I.|Idioma=Español}}
+
{{PendentRev}}{{RecursWiki|Tipus=Extractes d'obres}}{{RecursBase|Nom=Hacking, I.|Idioma=Español}}
  
Tinc una reposada a la pregunta de per què el llenguatge importa avui a la filosofia. ''Importa per la mateixa raó per la qual va importar en la filosofia del segle disset. ''Les idees, llavors, i les oracions, avui, serveixen de contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. L'oració importa. L'oració importa encara més si comencem a desembarassar-nos de la ficció del subjecte cognoscent, i considerem autònom al discurs. El llenguatge importa a la filosofia pel que el coneixement ha arribat a ser. [...] El discurs ja no és una mera eina per compartir experiències, tampoc és el contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. És el que constitueix el coneixement humà.
+
Tinc una reposada a la pregunta de per què el llenguatge importa avui a la filosofia. ''Importa per la mateixa raó per la qual va importar en la filosofia del segle disset. ''Les idees, llavors, i les oracions, avui, serveixen de contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. L'oració importa. L'oració importa encara més si comencem a desembarassar-nos de la ficció del subjecte cognoscent, i considerem autònom al discurs. El llenguatge importa a la filosofia pel que el coneixement ha arribat a ser. [...] El discurs ja no és una mera eina per a compartir experiències, tampoc és el contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. És el que constitueix el coneixement humà.
{{Ref|Ref=I. Hacking,'' Per què el llenguatge importa a la filosofia?'', Sud-americana, Buenos Aires 1975, p. 230.|Cita=true}}
+
{{Ref|Ref=I. Hacking,'' ¿Por qué el lenguaje importa a la filosofía?'', Sudamericana, Buenos Aires 1975, p. 230.|Cita=true}}
  
 
{{InfoWiki}}
 
{{InfoWiki}}

Revisió de 10:28, 13 oct 2017

Tinc una reposada a la pregunta de per què el llenguatge importa avui a la filosofia. Importa per la mateixa raó per la qual va importar en la filosofia del segle disset. Les idees, llavors, i les oracions, avui, serveixen de contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. L'oració importa. L'oració importa encara més si comencem a desembarassar-nos de la ficció del subjecte cognoscent, i considerem autònom al discurs. El llenguatge importa a la filosofia pel que el coneixement ha arribat a ser. [...] El discurs ja no és una mera eina per a compartir experiències, tampoc és el contacte entre el subjecte cognoscent i el conegut. És el que constitueix el coneixement humà.

I. Hacking, ¿Por qué el lenguaje importa a la filosofía?, Sudamericana, Buenos Aires 1975, p. 230.

Original en castellà

Tengo una repuesta a la pregunta de por qué el lenguaje importa hoy a la filosofía. Importa por la misma razón por la cual importó en la filosofía del siglo diecisiete. Las ideas, entonces, y las oraciones, hoy, sirven de contacto entre el sujeto cognoscente y lo conocido. La oración importa. La oración importa aún más si comenzamos a desembarazarnos de la ficción del sujeto cognoscente, y consideramos autónomo al discurso. El lenguaje importa a la filosofía por lo que el conocimiento ha llegado a ser. [...] El discurso ya no es una mera herramienta para compartir experiencias, tampoco es el contacto entre el sujeto cognoscente y lo conocido. Es lo que constituye el conocimiento humano.