Accions

Recurs

Diferència entre revisions de la pàgina «Popper: els fets són interpretacions»

De Wikisofia

(adding es)
m (bot: - crítica'' pel que fa a + crítica'' respecte a)
 
(2 revisions intermèdies per 2 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
{{TextOriginal|es}}
+
{{PendentRev}}{{RecursWiki
Las observaciones -y, más todavía, los enunciados de observaciones y los de resultados experimentales- son siempre ''interpretaciones'' de los hechos observados, es decir, que son ''interpretaciones a la luz de las teorías''. Por ello es tan engañosamente fácil encontrar ''verificaciones'' de una teoría, y tenemos que adoptar una actitud ''sumamente crítica'' con respecto a nuestras teorías si no queremos argumentar circularmente: precisamente la actitud de ''falsarlas''.
 
{{TextOriginalSeparador|dev}}
 
{{RecursWiki
 
 
|Tipus=Extractes d'obres
 
|Tipus=Extractes d'obres
 
}}
 
}}
Línia 9: Línia 6:
 
|Idioma=Español
 
|Idioma=Español
 
}}
 
}}
Les observacions -i, més encara, els enunciats d'observacions i els de resultats experimentals- són sempre ''interpretacions'' dels fets observats, és a dir, que són ''interpretacions a la llum de les teories''. Per això és tan enganyosament fàcil trobar ''verificacions'' d'una teoria, i hem d'adoptar una actitud ''summament crítica'' pel que fa a les nostres teories si no volem argumentar circularment: precisament l'actitud de ''falsarlas''.
+
Les observacions –i, més encara, els enunciats d'observacions i els de resultats experimentals– són sempre ''interpretacions'' dels fets observats, és a dir, que són ''interpretacions a la llum de les teories''. Per això és tan enganyosament fàcil trobar ''verificacions'' d'una teoria, i hem d'adoptar una actitud ''summament crítica'' respecte a les nostres teories si no volem argumentar circularment: precisament l'actitud de ''falsarlas''.
 
{{Ref|Ref=''La lógica de la investigación científica'', Tecnos, Madrid 1977, p. 103, n.2.|Títol=La lógica de la investigación científica|Cita=true}}
 
{{Ref|Ref=''La lógica de la investigación científica'', Tecnos, Madrid 1977, p. 103, n.2.|Títol=La lógica de la investigación científica|Cita=true}}
 
{{InfoWiki}}
 
{{InfoWiki}}

Revisió de 07:58, 7 feb 2018

Les observacions –i, més encara, els enunciats d'observacions i els de resultats experimentals– són sempre interpretacions dels fets observats, és a dir, que són interpretacions a la llum de les teories. Per això és tan enganyosament fàcil trobar verificacions d'una teoria, i hem d'adoptar una actitud summament crítica respecte a les nostres teories si no volem argumentar circularment: precisament l'actitud de falsarlas.

La lógica de la investigación científica, Tecnos, Madrid 1977, p. 103, n.2.

Original en castellà

Las observaciones –y, más todavía, los enunciados de observaciones y los de resultados experimentales– son siempre interpretaciones de los hechos observados, es decir, que son interpretaciones a la luz de las teorías. Por ello es tan engañosamente fácil encontrar verificaciones de una teoría, y tenemos que adoptar una actitud sumamente crítica con respecto a nuestras teorías si no queremos argumentar circularmente: precisamente la actitud de falsarlas.