Accions

Recurs

Diferència entre revisions de la pàgina «Exemple d'enunciats contradictoris, contraris i inversos»

De Wikisofia

m (bot: - precisament, la qual cosa (sembla) + precisament, el que (sembla))
 
(Hi ha 3 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren)
Línia 10: Línia 10:
 
- «Tots els professors són tous».
 
- «Tots els professors són tous».
  
- «No, què va».
+
- «No, i ara!».
  
 
- «No, al contrari».
 
- «No, al contrari».
Línia 16: Línia 16:
 
- «No, a l'inrevés».
 
- «No, a l'inrevés».
  
A algú que diu «tots els professors són tous» se li pot replicar dient «no, què va», o bé «no, al contrari». En el primer cas, el «no» nega l'enunciat anterior i suposa afirmar com a veritable el seu [[contradictoris|contradictori]];«no, no tots els professors són tous; alguns, són durs». En el segon cas, el que nega afirma la contrària, és a dir, diu que «cap professor és tou». Pot haver-hi un tercer que digui davant l'afirmació que tots els professors són tous: «no, a l'inrevés». Aquest diu literalment que «tot personatge tou és professor», amb el que diu la conversa, o [[invers|inversa]] i, per tant, no diu precisament, la qual cosa (sembla) pretén dir.
+
A algú que diu «tots els professors són tous» se li pot replicar dient «no, i ara!», o bé «no, al contrari». En el primer cas, el «no» nega l'enunciat anterior i suposa afirmar com a veritable el seu [[contradictoris|contradictori]]; «no, no tots els professors són tous; alguns, són durs». En el segon cas, el que nega afirma la contrària, és a dir, diu que «cap professor és tou». Pot haver-hi un tercer que digui davant l'afirmació que tots els professors són tous: «no, a l'inrevés». Aquest diu literalment que «tot personatge tou és professor», amb el que diu la conversa, o [[invers|inversa]] i, per tant, no diu precisament, el que (sembla) pretén dir.
 
{{InfoWiki}}
 
{{InfoWiki}}

Revisió de 15:42, 3 nov 2018

- «Tots els professors són tous».

- «No, i ara!».

- «No, al contrari».

- «No, a l'inrevés».

A algú que diu «tots els professors són tous» se li pot replicar dient «no, i ara!», o bé «no, al contrari». En el primer cas, el «no» nega l'enunciat anterior i suposa afirmar com a veritable el seu contradictori; «no, no tots els professors són tous; alguns, són durs». En el segon cas, el que nega afirma la contrària, és a dir, diu que «cap professor és tou». Pot haver-hi un tercer que digui davant l'afirmació que tots els professors són tous: «no, a l'inrevés». Aquest diu literalment que «tot personatge tou és professor», amb el que diu la conversa, o inversa i, per tant, no diu precisament, el que (sembla) pretén dir.