Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Sistemes experts»

De Wikisofia

m (bot: - per eliminar diagnòstics + per a eliminar diagnòstics)
m (bot: - per ajudar o + per a ajudar o)
 
(Hi ha 2 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
Sistemes que consisteixen en la codificació del [[coneixement|coneixement]] i raonament d'experts humans en una disciplina o domini concret, sota una forma utilitzable per un programa d'ordinador. Una vegada construïts, els sistemes experts són capaços de reproduir el comportament de l'expert amb èxit en un gran nombre de situacions, estructurant preguntes i realitzant plans d'acció per arribar a decisions, explicacions o accions. Un dels exemples més coneguts de sistemes experts és el programa MYCIN per al diagnòstic i teràpia d'infeccions de la sang, desenvolupat en 1976 per Shortliffe. Aquest programa és capaç d'estructurar una sèrie de preguntes per a eliminar diagnòstics improbables i demanar que es realitzin els tests adequats per arribar a un diagnòstic més encertat. En els anys vuitanta els sistemes experts van conèixer un gran auge i prestigi, i nombrosos sistemes van ser ideats per ajudar o reemplaçar experts en economia, medicina i moltes altres disciplines.
+
Sistemes que consisteixen en la codificació del [[coneixement|coneixement]] i raonament d'experts humans en una disciplina o domini concret, sota una forma utilitzable per un programa d'ordinador. Una vegada construïts, els sistemes experts són capaços de reproduir el comportament de l'expert amb èxit en un gran nombre de situacions, estructurant preguntes i realitzant plans d'acció per a arribar a decisions, explicacions o accions. Un dels exemples més coneguts de sistemes experts és el programa MYCIN per al diagnòstic i teràpia d'infeccions de la sang, desenvolupat en 1976 per Shortliffe. Aquest programa és capaç d'estructurar una sèrie de preguntes per a eliminar diagnòstics improbables i demanar que es realitzin els tests adequats per a arribar a un diagnòstic més encertat. En els anys vuitanta els sistemes experts van conèixer un gran auge i prestigi, i nombrosos sistemes van ser ideats per a ajudar o reemplaçar experts en economia, medicina i moltes altres disciplines.
  
 
Vegeu [[intel·ligència artificial|intel·ligència artificial]].
 
Vegeu [[intel·ligència artificial|intel·ligència artificial]].
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{InfoWiki}}
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{InfoWiki}}

Revisió de 10:41, 13 oct 2017

Sistemes que consisteixen en la codificació del coneixement i raonament d'experts humans en una disciplina o domini concret, sota una forma utilitzable per un programa d'ordinador. Una vegada construïts, els sistemes experts són capaços de reproduir el comportament de l'expert amb èxit en un gran nombre de situacions, estructurant preguntes i realitzant plans d'acció per a arribar a decisions, explicacions o accions. Un dels exemples més coneguts de sistemes experts és el programa MYCIN per al diagnòstic i teràpia d'infeccions de la sang, desenvolupat en 1976 per Shortliffe. Aquest programa és capaç d'estructurar una sèrie de preguntes per a eliminar diagnòstics improbables i demanar que es realitzin els tests adequats per a arribar a un diagnòstic més encertat. En els anys vuitanta els sistemes experts van conèixer un gran auge i prestigi, i nombrosos sistemes van ser ideats per a ajudar o reemplaçar experts en economia, medicina i moltes altres disciplines.

Vegeu intel·ligència artificial.