Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Agnosticisme»

De Wikisofia

m (bot: -veure text +vegeu el text)
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
(αγνωστικισμός) Del grec α (a privativa) i γνώσις (gnōsis, coneixement), literalment: sense coneixement, no saber, ignorar) Terme encunyat per [[Autor:Huxley, Thomas H.|Thomas Henry Huxley]] (1825-1895), en 1869, per diferenciar el seu sistema d'idees del dels metafísics, en el si de la Metaphysical Society, que mantenien poder provar l'existència de Déu o sostenien la racionalitat de la fe. En general, suposa l'afirmació que no cal creure en allò per a això no existeixen suficients proves. En sentit estricte, sol entendre's com l'afirmació que no és possible afirmar racionalment l'existència de [[Déu|Déu]] ni la seva no existència ([[Recurs:cita de Huxley sobre l'agnosticisme|veure text de Huxley 1]] i [[Recurs:Th._H._Huxley: l'agnosticisme|veure text de Huxley 2]]).  
+
(αγνωστικισμός) Del grec α (a privativa) i γνώσις (gnōsis, coneixement), literalment: sense coneixement, no saber, ignorar) Terme encunyat per [[Autor:Huxley, Thomas H.|Thomas Henry Huxley]] (1825-1895), en 1869, per diferenciar el seu sistema d'idees del dels metafísics, en el si de la Metaphysical Society, que mantenien poder provar l'existència de Déu o sostenien la racionalitat de la fe. En general, suposa l'afirmació que no cal creure en allò per a això no existeixen suficients proves. En sentit estricte, sol entendre's com l'afirmació que no és possible afirmar racionalment l'existència de [[Déu|Déu]] ni la seva no existència ([[Recurs:cita de Huxley sobre l'agnosticisme|vegeu el text de Huxley 1]] i [[Recurs:Th._H._Huxley: l'agnosticisme|vegeu el text de Huxley 2]]).  
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió del 19:56, 9 ago 2017

(αγνωστικισμός) Del grec α (a privativa) i γνώσις (gnōsis, coneixement), literalment: sense coneixement, no saber, ignorar) Terme encunyat per Thomas Henry Huxley (1825-1895), en 1869, per diferenciar el seu sistema d'idees del dels metafísics, en el si de la Metaphysical Society, que mantenien poder provar l'existència de Déu o sostenien la racionalitat de la fe. En general, suposa l'afirmació que no cal creure en allò per a això no existeixen suficients proves. En sentit estricte, sol entendre's com l'afirmació que no és possible afirmar racionalment l'existència de Déu ni la seva no existència (vegeu el text de Huxley 1 i vegeu el text de Huxley 2).